Logo Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen
www.familie-lampe.nl

Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen

Leden

Lid worden?

Een stichting is weliswaar geen vereniging en heeft dus geen "leden", maar wij bedoelen dat u een familielid van ons bent. Lid van de familie Lampe, waarvan alle leden afstammen van die oude Jacobus uit Mettingen, die leefde in de 18e eeuw in het Westfaalse land vlak over de grens in Duitsland.  Deze familie Lampe was van boerenkomaf, goed roomskatholiek en stond aan de basis van latere textielbedrijven in Duitsland en Nederland.

 

Aanmelden

Heeft u zich als familielid nog niet aangemeld? Bent u aangetrouwd? Hebt u kinderen met een geboren Lampe? Heeft u vragen, suggesties, berichten? Bent u een geïnteresseerde genealoog van een andere familie?

Meld u aan, dan weten wij u te vinden. En vooral, zoek verder op deze website!

 

De aan ons toevertrouwde adresgegevens zullen we niet ter beschikking stellen aan derden, of openbaar maken. Die zijn alleen bedoeld om als Stichting contact met u op te kunnen nemen.

 

Waarom zou ik lid willen worden?

De Stichting wil graag in kaart brengen en houden hoe de Familie Lampe zich ontwikkelt. We kunnen daardoor de Stamboom up to date houden, maar u ook informeren over de activiteiten van de Stichting, via bijvoorbeeld een nieuwsbrief, nieuwe artikelen die geplaatst worden of voor de organisatie van een familiebijeenkomst.

 

Wat krijg ik als lid daarvoor?

We zijn hierover nog in discussie. Waar we aan denken is om, op verzoek, uw persoonlijke stamboom helemaal terug tot Jacobus Lampe (1691) geprint aan te bieden. Maar als u zelf suggesties of wensen heeft, laat ons dan dan weten via de contactpagina.

 

Aktief bijdragen aan de website?

Dat is, als lid, mogelijk. Gaat u een rondreis maken? En wilt u graag uw belevenissen delen met de rest van de familie? Dan kunnen we u hiervoor een eigen (blog)pagina gaven, waar u uw verhalen op kwijt kunt.

 

Commerciële berichten zijn niet de bedoeling, daarvoor lijkt sponsoring ons meer geschikt. Bent u geïnteresseerd in de stamboom? Wordt dan eerst donateur. Maar vertel ons waar u aan denkt, dan kunnen we hierin meedenken en u op weg helpen.

 

Waar ligt Mettingen?

Mettingen ligt in "Westfalen" in het Graafschap Lingen, tussen de stad Osnabrück en de Nederlands-Duitse grens. Het graafschap Lingen met al zijn kerkdorpen is pas vanaf het jaar 1702 in Duits (Pruisisch) bezit gekomen. Daarvoor was het vanaf het jaar 1551 eerst in leen gegeven en daarna in 1648 in "het volle recht van eigendom" gekomen van de prins van Oranje en zijn erven.

Mettingen in Westfalen