Logo Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen
www.familie-lampe.nl

Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen

Informatie gezocht

Zoekplaatje

Soms bevinden er zich in ons archief stukken waarvan wij wat meer zouden willen weten. Daarom zijn wij zo vrij uw hulp hiervoor in te roepen.

 

Hiernaast ziet u een foto zien van drie lieftallige jongedames. De foto is gemaakt in Osnabrück en wij vermoeden zo rond 1904. Deze foto heeft bij ons al een bijnaam gekregen: "de drie Lampe-gratiën", de drie Lampe godinnen. Maar ja, wie zijn het?

 

Wij denken zeker te weten dat één van de dames Bertha Maria Lampe is. Wie zijn de anderen? In hetzelfde gezin waaruit Bertha Maria voortkwam waren nog vier andere mooie meiden: Therese Maria, Maria Ida, Maria Amalia en Johanna Maria.

 

Het geval wil - en dat maakt het ingewikkeld - , dat achter op de foto, met potlood geschreven,  de namen staan van B. Vos, J. Vos en I. Vos. Zijn dit naast Bertha Maria misschien twee zussen van haar echtgenoot Gerhard Carl Voss? Dus een combinatie van één Lampe en twee jongedames uit de familie Voss?  

 

Kan iemand ons vertellen wie deze dames zijn?

Familie A.G. Lampe - Brenninkmeijer (1894)

Hiernaast een foto van het gezin van Anton Georg Lampe V.46 en Maria Angela Brenninkmeijer. De foto is gemaakt in 1894 in Sneek.

 

Anton Georg was een zoon van Benedictus Lampe IV.13, mede-oprichter van Gebr. Lampe in 1834. Zijn echtgenote Maria Angela Brenninckmeijer was de oudste dochter van Augus Brenninckmeijer, mede-oprichter van C & A Brenninkmeijer in 1841.

 

Het gezin van Anton Georg en Maria Angela telde 2 zonen en 5 mooie meiden, waarvan er ééntje niet op de foto staat: Therese Maria Lampe VI.51 die toen al als zuster Ewalda was ingetreden en later zelfs moederoverste werd van het klooster te Reckenhorst. 

 

De tweede van rechts staande is Maria Amalia Lampe VI.53, de latere Zuster Rosaria uit Buffalo (New York) USA. Voor een artikel over haar zie Lampe Belicht december 2001.

 

Het meisje helemaal rechts staande is Johanna Maria Lampe VI.55, die zou ook intreden in een klooster, als zuster Erica.

 

Zouden de drie Lampe-gratiën die drie zusjes Lampe zijn die 'hun leven aan God" hebben gegeven? We willen het graag geloven. Maar dat is geen genealogisch verantwoorde conclusie.