Logo Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen
www.familie-lampe.nl

Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen

Nieuws

Op deze nieuwspagina treft u de familieberichten aan (geboren, getrouwd, overleden), vervolgens de mededelingen en aankondingen van het bestuur en ten slotte het nieuws uit externe bronnen.

 

Heeft u een nieuwsbericht, stuur het in. We zijn blij met alle input over het reilen en zeilen van onze familie.

 

De familieberichten

 

Mocht u aanvullingen/correcties hebben, dan vernemen we dat graag.

 

Een exemplaar van een geboorte- , trouw- of rouwkaart is voor onze Stichting een onmisbaar item in het persoonsarchief. Een scan gehecht aan een e-mail is ook prima.

 

Plaatsing van geboorte- , trouw- of rouwkaarten op deze website doen wij na uw uitdrukkelijke toestemming daarvoor en pas vanaf de datum die u hebt aangegeven. Dergelijke kaarten zullen wij ontdoen van eventuele daarop voorkomende privé adresgegevens, telefoonnummers en dergelijke.

 

Mud Masters Obstacle Run in Biddinghuizen 29-9-2013

Wachtend op de start.

Staande van links naar rechts: Joris Lampe IX.78, Sabine Lampe IX.76, Daan van Eeden VIII.134.K.2, Nina van Eeden VIII.134.K.3, Hidde Lampe IX.84, Rose Lampe IX.73, Arlette Lampe IX.75, Susanna Lampe – Van Dijk en Hugo Lampe IX.70.

Gehurkt van links naar rechts: Anna Lampe IX.71 en Jolinde Lampe IX.82.


(Kort verslag door Hugo Lampe)


Op 29-9-2013 werd weer een Mud Obstacle Run georganiseerd. Deze keer in Biddinghuizen. Er deden 10 Lampe's aan mee, neven en nichten van elkaar, kleinkinderen van Johan Jozef Lampe VII.128 en Esther Aloysa Margaretha Lampe – de Vries uit Sneek.


De generatie van onze ouders raakte in sommige sporten redelijk bekend: het hardzeilen (uiteraard), de springruiterij en het rugby, maar wij als generatie IX zouden het te druk hebben met andere dingen. Op de neven-nichten-dag haalden we die sportieve achterstand meteen in. Het door het Korps Mariniers uitgezette parcours met hindernissen was ons strijdperk.


We deden mee aan de bedrijven-loop als familieteam, want Lampe Technical Textiles BV te Sneek sponsorde alleen onze shirtjes. Door deze inschrijvingstruc werden we in onze klasse ruim eerste. We hebben een teamprestatie van jewelste geleverd. We startten als team en we kwamen als goed samenwerkende eenheid weer binnen. De finish van de race over 6 kilometer haalden het Lampe-team binnen het uur. 


Het was een mooie dag, koud, maar gelukkig wel een zonnetje erbij. Heel, heel erg veel modder, erg vies. Door en over sloten. Over gevaarlijke hindernissen heenklimmen. We waren doodmoe van vooral de zenuwen in ons lijf. En dus smaakte dat biertje erna erg lekker.Expositie Jan-Clemens Lampe bij Mommersteeg binnenhuisarchitectuur.

Persbericht


Harrie Mommersteeg nodigde de Vughtse kunstenaar Jan-Clemens Lampe (VIII.50) uit voor een expositie. Hij selecteerde 18 werken in acryl op papier; daarnaast maakte hij een keuze uit het omvangrijke mixed media werk van Lampe.

 

De werken in acryl op papier uit de 'Torso serie' werden door Lampe met het lichaam opgebracht en deels gesampled en zijn ingelijst achter glas in Monart atelier-lijsten van gewassen essen; vrij hangend of geplakt en in passe-partout. In het mixed media werk werd een grote diversiteit aan materialen verwerkt; de werken zijn voor het merendeel van bijpassende atelierlijsten voorzien.

 

De expositie is in oktober en november geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 - 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 -17:00 uur.
Vernissage: zaterdag 12 oktober 15:00 – 17:00 uur.

 

Mommersteeg Interieurarchitectuur
Helvoirtseweg 2 Vught
Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 - 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 -17:00 uur.
harriemommersteeg.nl

 

 

Gemeinde Mettingen viert haar 925ste verjaardag

Van 11 t/m 14 juli 2013 is het groot feest in Mettingen. Het dorp viert haar 925-jarig bestaan en gedenkt haar lange geschiedenis. De lotgevallen van Mettingen en de dorpen daarom heen in het Westfaalse land vormen een belangrijk onderdeel van onze eigen familiegeschiedenis. Er is een uitgebreid programma.

 

 

Lampe de haas

Omdat de achterpoten van de haas veel langer zijn dan de voorste kunnen ze niet lopen maar slechts springen. Daarom noemt men de haas in het Duits "Lampe". Het Keltische "lam" betekent sprong, "-pe" betekent klein, zodat Lampe "de kleine springer" betekent. Hier vindt u alles over Lampe de haas.

 

 

Expositie George Lampe in Pulchri

Startwarehouse organiseert een overzichtsexpositie over het werk en leven van George Lampe in Pulchri te Den Haag. 

"Behalve een getalenteerd kunstenaar was George Lampe de directeur van De Vrije Academie (kunstacademie in Den Haag) en was hij kunstcriticus voor Vrij Nederland."

 

De expositie wordt gehouden van 19 januari tot en met 10 februari 2013 in de Pulchri Studio in Den Haag (Lange Voorhout 15). De tentoonstelling zal worden geopend op zaterdag 19 januari 16:00 uur door Ingrid Rollema. U bent van harte uitgenodigd de tentoongestelde werken te komen bekijken.

Brief aan de donateurs d.d. 1-2-2012

Op 1-2-2012 is een brief aan de donateurs gestuurd. Het bestuur van onze Stichting heeft opgeroepen de donatie 2012 over te maken. Tevens is een bijlage bij de brief gevoegd die wegwijs maakt naar en op de voorlopige versie van de digitaal gemaakte stamboom. Zie daarvoor de pagina Register

 

Stamboom van de familie Lampe online

Om onze donateurs een eerste indruk te geven hoe de stamboom van de familie Lampe via het internet er uit gaat zien, is vanaf 1-1-2012 een voorlopige versie benaderbaar gemaakt. 

 

Bent u geïnteresseerd? Op de Register pagina kunt u alvast een kijkje nemen. Een verdere toelichting over dit project staat op de pagina Registratieboek.

 

Ook aspirant-donateurs kunnen de stamboom bekijken, stuur een verzoek daartoe naar onze webmaster.

 

Lampe Belicht online beschikbaar

De volgende 14 nummers staan al geheel online en door iedereen in te zien:

2008 januari, 2005 december, 2005 juni2004 december, 2004 juni2003 december2002 december, 2002 juni, 2001 december, 2001 juni2000 december en 2000 juni.

De andere nummers zijn 'coming up'.

 

In de periode 1992 t/m 2008 zijn 15 jaargangen van Lampe Belicht verschenen. Meestal met twee nummers per jaar, soms ook maar één nummer (2003 en 2008). In 2006 en 2007 zijn geen nummers verschenen.

 

We zijn bezig zo successievelijk alle 15 jaargangen in de periode 1992 - 2008 te digitaliseren en voor te bereiden voor het plaatsen op deze website.

 

Pastoor Leo van Ulden wil alsnog die toren bij de kerk in Sneek

Pastoor L.M. van Ulden ofm is in 2011 met emeritaat gegaan. Hij heeft het idee opgevat om alsnog die ontbrekende toren bij de Sint Martinuskerk aan het Singel in Sneek te bouwen. Het is een droom, maar de realiteit wordt door het kerkbestuur bepaald, zo is dat altijd geweest. Nu komen wel meer beroemde mensen zo vlak voor hun pensioen met briljante ideeën naar buiten, maar dit is een hele mooie. Namens het bestuur van onze Stichting: hulde pastoor Leo van Ulden, chapeau.

 

Zie vooral het filmpje op You Tube en geniet.

 

De redactie interviewde pastoor Van Ulden in 2002 over het vergeten testament van Maria Augusta Lampe. Meer daarover vindt u in de afleveringen van Lampe Belicht van december 2002 en december 2003.

 

Nieuws uit externe bronnen

Karla Lampe wint in street stock car race

Blijkbaar weet Karla Lampe uit Fair Grove (USA) waar passie je kan brengen. Op het podium. Haar "wilde rit" is ook op Youtube te bekijken.

Heinrich Lampe 100 jaar

Heinrich Lampe (geboren op 16 juli 1912 in Halberstadt (D)) heeft de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt. Hij woont tegenwoordig in Rinteln (D).

Bob Lampe in Pocahontas County

Blijkbaar woont er een Bob Lampe in Pocahontas County (USA). En nee ze zijn daar niet gewend aan het soepele Nederlandse drugsbeleid.

Bregje Lampe en mode

Bregje Lampe laat zien dat de mode nog niet verdwenen is uit de familie. Naast haar werk in Het Parool is een deel van haar werk ook op haar eigen website te lezen.

Als een vlinder over het ijs

Roosje Cordang, weduwe van Ben Lampe VII.114, bericht ons het volgende:

 

"Het artikel in het Brabants Dagblad van 27-8-2011 wil ik jullie niet onthouden. De journaliste vertelde ons dat ze op een Belgische website een verhaal over ons had gelezen. In 2004 ben ik daar door Corey Lapaige, ijsdanstrainer, op de eerste basispassen gezet. Hij heeft ons gevolgd en nadat wij in november 2010 in Frankrijk in de Goudklas de tweede prijs hadden gekregen daarover gepubliceerd."

 

Houden zo Roosje, recht zo die gaat. In de aflevering van Lampe Belicht december 2008 staat een uitgebreid interview met Roosje.

Masquerade Midnight bij Aquabest

Rick Lampe sluit dit jaar in ieder geval muzikaal af.

"Lampe Belicht" als column?

Jaap Lampe, werkzaam bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, heeft een column met de titel Lampe Belicht. Waar hebben we die titel eerder gehoord?

Mark Lampe Internationaal Transport staakt haar aktiviteiten

Via Transport-online.nl vernamen we dat Mark Lampe Internationaal Transport BV eind oktober 2011 haar aktiviteiten heeft moeten staken. We wensen de betrokkenen sterkte.

Protest vanuit Clenze (D)?

Er dook een Familie Lampe in Clenze (D) op in een nieuwsbericht van de NOS van 6 november 2010.

Nieuwe gedichtenbundel Astrid Lampe

De Utrechtse dichter Astrid Lampe heeft in augustus 2010 haar zesde gedichtenbundel gepubliceerd, met de titel "Lil" (zucht).

Expositie Jan-Clemens Lampe bij Rosenhaege

In de Living Gardens van Rosenhaege te Winterswijk exposeert Jan-Clemens Lampe, van 1 juni tot en met 30 september 2008, samen met in totaal 12 kunstenaars uit Nederland en Duitsland, zijn gedichten in corten staal in een door kunstenares en curator Gerri Grijsen samengestelde kunsttentoonstelling.