Logo Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen
www.familie-lampe.nl

Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen

06 Astrid Lampe wint Brabantse Schrijversprijs

Astrid Lampe IX.23

(Uit: Eindhovens Dagblad d.d. 12-3-2007)

 

De in Utrecht woonachtige, uit Tilburg afkomstige Astrid Lampe (IX.23) heeft op 11-3-2007 met haar dichtbundel “Spuit je ralkleur” de Schrijversprijs der Brabantse Letteren gewonnen. De prijs leverde haar € 5.000 op. Astrid Lampe won van A.F.Th. van der Heijden (“Drijfzand koloni­seren”), Stijn van der Loo (“De held Jacob Mulle”), Margriet Heymans (“Diep in het bos van Nergena”) en Marco Kamphuis (“Een rusteloos leven”).

 

Volgens de jury, bestaande uit Rob Schouten, Arie Storm en Mieske van Eck, maakt Astrid Lampe “onweerstaanbare salto’s en buitelingen in de taal, alsof ze die zojuist heeft uitgevonden en lijkt ze zich van conventies niets aan te trekken.” “Spuit je ral­kleur” is een boek vol vaart, kleur en fantasie dat in oorspron­ke­lijkheid, durf en taal de anderen overtreft”.

 

Lezers konden via de website van LiBra (Literair Informatiepunt Brabant) stemmen op één van de 59 kan­didaten op de lijst. Ruim 2.100 mensen brachten hun stem uit. De prijzen der Brabantse Letteren worden om de twee jaar uitgereikt.

 

De juryrapporten zijn te vinden op www.libralink.nl en zijn gepu­bliceerd in een speciale editie van het tijdschrift Brabant Literair.

 

Meer informatie over het werk van Astrid vindt u op haar website: www.astridlampe.nl