Logo Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen
www.familie-lampe.nl

Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen

20120102 Brief aan donateurs

Stichting Genealogie Jacobus Lampe

Datum:  1-2-2012

 

Betreft:  digitale stamboom via de vernieuwde website


Geachte donateur,

 

Het is al weer geruime tijd geleden dat u via een brief een bericht kreeg omtrent het reilen en zeilen van onze stichting. We hebben als bestuur echter niet stilgezeten. Vanaf 1-1-2012 is  onze geheel vernieuwde website live gegaan. De voornaamste verandering is de digitaal gemaakte stamboom van de familie Lampe, die toegankelijk is voor geregistreerde donateurs en het digitaal archief van Lampe Belicht.

 

We zijn twee jaren bezig geweest om stap voor stap een website én een database te ontwik­kelen van alle gegevens over de familie Lampe. De koppeling van de database aan de website is nog niet geheel klaar, maar een voorlopige versie van de stamboom is via de website in te zien. Gaarne ontvangen wij van u suggesties en commentaar over het resultaat van onze werkzaamheden.

 

U kunt toegang verkrijgen tot de digitale stamboom middels een gebruikersnaam en wacht­woord. Als u een email stuurt via de website naar onze webmaster Stephan Lampe dan stuurt hij u de inloggegevens per omgaande toe. U bent dan in staat om door de stamboom heen te lopen (scrollen) en de informatie te checken op correctheid en volledigheid.

 

In het aan deze brief toegevoegde blad vindt u een beknopte handleiding om meteen gebruik te kunnen maken van de digitale stamboom.

 

Ook als u niet direct van plan bent om van de digitale stamboom gebruik te maken, wil ik u verzoeken om uw e-mailadres naar ons toe te sturen zodat we gemakkelijker met de donateurs  kunnen communiceren.

 

En vooral: “Zegt het voort”, wij hebben die gegevens nodig voor het maken van een bestand van e-mailadressen van familieleden, dus zorg ervoor dat uw deel van de familie erin staat.

 

Om helemaal bij de tijd te zijn hebben we ook een twitteraccount aangemaakt, meld u aan als volger van @familielampe.


Wij hopen in 2012 een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van een toekomst­bestendig beheer van de zo waardevolle gegevensopslag van onze stichting. Uiteraard hebben wij hiervoor uw steun nodig zowel voor wat betreft het aanleveren van informatie, maar ook financieel.  Een website met een geïntegreerde database in de lucht houden brengt kosten met zich mee.

 

Bovenaan deze brief vindt u het bankrekeningnummer van onze stichting.

 

Vermeld bij uw overboeking: “Donatie 2012”. Wees vooral deze keer niet zuinig, we hebben de meesten van u de afgelopen jaren met rust gelaten.

 

We houden u voortaan via een nieuwsbrief (via het internet) op de hoogte en rekenen op uw financiële steun.

 

Vergeet niet ons (via de website) een e-mail te zenden!

 

Met een vriendelijke groet,

 

Namens het bestuur,

 

Joris Lampe
Secretaris

 

 

Bijlage:

Quick-start handleiding on-line stamboom Familie Lampe


Via de website http://www.familie-lampe.nl gaat u via ‘stamboom’ en ‘register’ en klikt u op de link ‘voorlopige versie’. 

 

Deze pagina is ook direct te bereiken via http://www.familie-lampe.nl/stamboom/register/


Er wordt u nu gevraagd een username en wachtwoord op te geven. Deze worden per e-mail aan donateurs verstrekt.


U komt nu op de beginpagina en gaat naar de knop ‘Register van familienamen’.


U komt nu terecht in een alfabetisch overzicht van alle aanwezige achternamen in de stamboom. Uiteraard vindt u hier alle Lampe’s maar ook alle achternamen van partners van Lampe. Bij het aanklikken van een achternaam gaat u ofwel rechtstreeks naar de pagina van de betreffende persoon (indien er één persoon is) ofwel naar een lijst van personen met dezelfde achternaam, bijvoorbeeld in het geval van Lampe. Door hier op een naam van een persoon te klikken komt u alsnog op de pagina van de betreffende persoon aan.


Op de persoonspagina ziet in in het blauw gedrukt staan ‘zoon van/dochter van’ en ‘echtgenoot van’.  Als u op ‘zoon van’ of ‘dochter van’ klikt, komt u terecht in de gezinspagina van het betreffende gezin. U zult hierin de ouders van de persoon aantreffen evenals broers en zussen.


Als u op ‘echtgenoot van’ klikt, komt u terecht in de gezinspagina van de persoon zelf met zijn/haar echtgenoot en zijn/haar kinderen.


In de gezinspagina kunt u in de linkerkolom rechtstreeks naar de persoonspagina’s gaan van echtgenotes,  broers/zussen en kinderen.


Via de gezinspagina ‘s kunt u linksboven met de kop ‘<’  omhoog in de stamboom gaan. Terug kunt u dan weer gaan door op de betreffende persoon in de linkerkolom te klikken.

 

Tenslotte kunt u bij de verschillende pagina’s met de knoppen ‘register familienamen’ (rechtsboven) naar het overzicht van alle familienamen ofwel via de knop ‘index familienaam’ naar het register van de betreffende familienaam.