Logo Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen
www.familie-lampe.nl

Stichting Genealogie Jacobus Lampe (1691) uit Mettingen

01 Van het bestuur

Nieuw geformeerd bestuur

Met leedwezen geven wij kennis van het overlijden van onze geliefde voorzitter Ernst Lampe VII.93. Hij overleed in februari van dit jaar op 81-jarige leeftijd. Moge hij ruste in vrede. Wij zullen hem erg missen. Carl Lampe heeft in deze Lampe Belicht zijn In Memoriam laten afdrukken.

 

Door het overlijden van Ernst hebben we het bestuur van onze Stichting opnieuw geformeerd. De Hiernaast ziet u de foto's van het huidige bestuursleden.

 

Helen Lampe VIII.29 is Ernst als voorzitter opgevolgd.
Mary Lampe VIII.70 is en blijft secretaris/penningmeester.
Jos Lampe VII.91 is en blijft het bureau gegevensverwerking verzorgen.
Carl Lampe VIII.73 gaat verder met het ondersteunen van de gegevensverwerking via de computer.

 

We krijgen versterking van Petra Rijkers – Lampe IX.46, zij zal zich in de komende Lampe Belicht voorstellen en gaan vertellen waarmee zij zich gaat bezig houden. Met de komst van Petra gaat het bestuur weer voldoen aan het statutair voorgeschreven aantal bestuursleden, maar we zien graag dat meer familieleden zich voor het stichtingswerk gaan inzetten.


Daarover het volgende.

Hoe gaan we verder?

 

Met Ernst is veel parate kennis over familiegebeurtenissen en familierelaties niet meer in ons bestuur aanwezig. Gelukkig hebben we de kennis van Ernst goed geregistreerd en op paier gezet. Jaarlijks werken wij de registratie bij. Van Ernst en inmiddels ook andere familieleden hebben wij nogal wat informatie in ons archief kunnen opnemen waaronder een aantal schilderijen, zilveren dienbladen, papieren foto's, advertenties, en heel veel zakelijke aangelegenheden die de moeite waard zijn om tentoon te stellen.


Op een of andere manier moeten wij de inhoudelijke bijdrage van Ernst weer opnieuw gaan invullen. Dat is moeilijk, want wij constateren dat de vonk nog niet echt is overgeslagen. Een rechtstreekse benadering lijkt ons het beste. We hebben wel eens een visje uitgegooid, maar helaas hebben we niets gevangen. Mogen wij van deze plaats aan u vragen om eens om u heen te kijken en vooral diegene te activeren waarvan u denkt dat het misschien wel wat voor hem of haar is?

 

Het is niet zo dat je je direct hoeft vast te leggen als bestuurslid, wij zoeken ook actieve leden die in de zijlijn projectmatige activiteiten willen ondernemen.

 

Waarom actief aan de werkzaamheden van een familiestichting deelnemen?

 

Stel je voor …......, je zit 's avonds achter je computer en je zou jouw kennis van dit apparaat nou wel eens willen gebruiken voor andere doeleinden! We denken er bijvoorbeeld over om alle informatie uit onze archieven te digitaliseren. Stel dat wij een website met veel pagina's zouden kunnen maken waarop iedere internetgebruiker over de hele wereld die via de zoekmachine de naam Lampe intikt met onze familiestichting in verbinding kan komen. Dat dat zou toch fantastisch zijn. Wie zou daar aan mee willen werken?

 

Stel je voor …......, je bent geïnteresseerd in geschiedenis. Je zou je kennis van geschiedkundige gebeurtenissen kunnen koppelen aan familieleden die in zo'n zelfde periode leefden en tijdsbeelden kunnen beschrijven.

 

Stel je voor …......, je bent een organisator of je studeert aan de hotelschool of facilitaire dienstverlening of …... en je zoekt nog een praktijkopdracht. Je kunt op onze steun rekenen wanneer je het initiatief neemt om een reünie te organiseren.

 

Stel je voor …......, je studeert aan de grafische school of je werkt bij een drukkerij en je ziet als uitdaging om ons familieblad een facelift te geven. Reken er maar op dat we je initiatief zullen ondersteunen.

 

Stel je voor …......, je hebt veel vrije tijd en je wilt doelgericht op ontdekkingsreis gaan in het verleden van onze familie. Via de gewone maar ook via de elektronische weg zit je zo in Mettingen. Wij weten dat er in deze plaats mensen zijn die ons nog op interessante sporen kunnen zetten. Je krijgt alle ondersteuning die maar mogelijk is en we nodigen je graag uit in onze vergadering om samen opgedane kennis te delen.

 

Wanneer je wat gezelligheid zoekt, met andere familieleden in contact wilt komen en misschien wel met familieleden ver buiten de grenzen, zou onze familiestichting daarin een een fantastisch middel kunnen zijn voor jonge maar ook grijze actievelingen. Wij bruisen van de ideeën.

 

Wij willen  het internet op, zodat iedereen over de gehele wereld informatie bij ons kan achterlaten en/of opvragen. Dat betekent dat wij zullen moeten corresponderen in vreemde talen! We hebben dus mensen nodig die dat kunnen.

 

Onze familiestichting heeft een stevige basis. Het is aan onze en toekomstige generaties om de genealogie verder uit te bouwen, informatie uit het verleden conserveren en de contacten met familieleden te onderhouden.

 

Laat je niet afschrikken door het idee dat je daarvoor “een familiegek” zou  moeten zijn.

 

Wie wil ons helpen?